Mike Pelletier

Still Life

Mike Pelletier és un artista canadenc establert a Amsterdam (Països Baixos). La seva obra explora la bretxa entre l’espai digital i el físic, i sol perdre’s entre el camí dels dos. La seva obra se centra sovint en com s’utilitza la tecnologia per a representar el cos humà, alhora que es nodreix i influeix en les pràctiques artístiques històriques de creació i representació d’imatges. L’obra de Pelletier s’ha presentat en exposicions i festivals de tot el món.

Still Life

4 minuts 7 segons reproduïts en bucle
Animació HD, color/16:9/so

A “Still Life”, Mike mostra aliments animats del supermercat. Alvocats, melons, pans i carabasses cobren vida en una estranya coreografia. La posada en escena, bastant desoladora, posa en relleu una sensació d’alienació distintiva i omnipresent. Defugint de les formes “deformades”, però al mateix temps ens sentim atrets i hipnotitzats pel seu impredictible cicle vital. L’obra, en la qual ja es preveu la decadència, és una interpretació de la natura morta clàssica.

El vídeo juxtaposa representacions realistes d’objectes del món real amb moviments surrealistes simulats físicament que emulen les propietats del cautxú i la tela. L’animació està ambientada amb una banda sonora de música electrònica composta específicament per a l’obra per Dylan Galletly.

Aquesta animació combina el meu interès per les formes tecnològiques contemporànies en contrast amb la forma més clàssica de la pintura de natures mortes. El que m’atreu de les naturaleses mortes és que poden estudiar la forma del seu tema, però també revelen molt sobre com estan fetes. La qualitat i la materialitat de la pintura estan en peu d’igualtat amb l’estudi de la llum, el color i la forma. Em vaig inspirar en el propi terme natura morta, centrant-me en la idea de quietud. També em vaig inspirar en l’expressió francesa «Nature Morte», que literalment significa naturalesa morta. En aquesta animació, la quietud, la falta de naturalitat i la mort d’aquests objectes virtuals es converteixen en el centre de la peça.

Mike Pelletier

INSTAL·LACIÓ DE VÍDEO

27 - 28 de setembre. Durant tot el Festival

Compra entrades CAN REON Festival